Frivillig løypeavgift


Her følger informasjon fra Sirdalsferie om frivillig løypeavgift i Sirdal. Nederst finnes informasjon om hvordan du får tilsendt giro for innbetaling av frivillig løypeavgift.

 

Status løypekjøring i området Solheim, Tjørhom-Fidjeland.

Sirdal kommune har som kjent gitt oss noen rammebetingelser vi må forholde oss til, når det gjelder løypekjøring. Totalkostnadene for løypekjøring i vårt område ligger på ca. 1.600.000 av dette får vi ca. 700.000 fra Sirdal kommune og resten må finansieres på annen måte. Dette betyr at vi har behov for å skaffe annen finansiering på kr. 900.000. Et viktig bidrag her er fra brukerne.

På Sirdalsdagene hadde Sirdalsferie egen stand om løypekjøring, der brukerne kunne komme med spørsmål eller innspill. Det var mange positive kommentarer, der det gikk igjen at selvsagt må alle bidra for ett felles gode. Vi vet at mange savner at det blir kjørt i fra bommen i Hønedalen og inn til Ognhelleren da det kan kjøres tidlig uten så mye snø på denne strekningen. Dessverre så har ikke dialog med grunneier og kommune ført fram ennå.

I deler av Sesilåmitrasèen har Sinneshyttå laget turvei, med bl.a bru over Høna. Ved brua nede over Høna, har grusstien fra brua til Haugen også blitt fullført. I høst har vi også gjennomført vedlikehold med å kviste og rydde, for å få bredere trasèer. I år har vi prioritert nederst i Hønedalen, Finnstøldalen og Degvegen.

Vi fokuserer også svært mye på å få fortgang i den planlagte broen over Nessetfossen og turvei rundt Sinnesvatn.

Sira Kvina holder også på å lage en vei fra Tjødnestøl og opp til Valevatn.

Sammen med grunneierne og velforeninger har vi nå et adresseregister som inneholder ca. 2100 hytter/leiligheter. I arbeidet som har pågått siden juni har vi også fått oppdatert en liste over alle velforeninger/sameier som finnes, og vi har hele 46 ulike velforeninger/sameier i dette området.

Sirdalsferie har besluttet å benytte den samme plattformen som DNT bruker til å fakturere sine 250.000 medlemmer, og mener vi nå har fått et godt verktøy som dekker de behov vi har både til fakturering og kontroll av innbetalinger. Det er firmaet Team Data System AS, som leverer plattformen. Alle hytter/leiligheter som er registrert blir koblet til en velforening/sameie/grunneier slik at vi også kan få kjørt rapporter pr. velforening/sameie/grunneier slik at dere kan få oversikt over alle medlemmer og hvilket bidrag det kommer fra den enkelte velforening/sameie.

Etter at vi sendte ut faktura, er det nå kommet inn ca. 400 000,- på løypekontoen. Det vil også bli sendt ut en purring, da det er mange som ikke tenker på løypene før de ser de første spor av vinteren.

Velforeningene Tjørhomfjellet, Smølåsen og Haugefjell har lagt denne avgiften inn i års- kontingenten og har fått felles faktura på dette og vi håper andre velforeninger gjør det samme etter hvert. Når løypeavgiften legges inn i kontingenten, gir det en mye større forutsigbarhet for løypefinansieringen, og mindre administrasjonsutgifter. Løypeavgiften går til drift og vedlikehold, og til mer penger som kommer inn, dess mer kan en gjøre av løypeforbedringer.

Det blir i løpet av kort tid sendt ut faktura til næringen i Sirdal og fastboende. Det er også flere av campingplassene som har lagt denne avgiften inn i årsprisen og etter et møte i fjor var de fleste campingplassene positive til dette. Her forventer vi et betydelig beløp, så vi har derfor ikke mistet håpet på at vi skal klare de 900 000,- som er minimum av det vi trenger, for å opprettholde de løypene vi har.

Anbudet fra løypekjørerne som i fjor ble signert gjaldt for sesongen 2013/2014 og 2014/2015. Det betyr at det blir nye anbudsrunder for neste sesong.

For å få en mer langsiktighet i dette arbeidet har vi nå satt ned en arbeidsgruppe som skal se på en langsiktig modell for fellesgoder som skal gjelde fra neste sesong. Arbeidsgruppen består av representanter fra Sirdalsferie AS, Sirdal Grunneierlag, Ousdal Grunneierlag, Fidjeland Grend, Tjørhom Grend, Sirdal Bondelag, Sirdal Skilag, Sirdal Næringsforening, Løypeutvalget, Sirdal Bygg, Sirdal Vel og Sirdal Historielag.

Prosjektmål for arbeidet er å utarbeide en modell for frivillig fellesgodefinansiering, som fokuserer på kvalitetsheving og profesjonalisering av de kritisk viktigste områdene: organisering, leveranse og finansiering i samarbeid med aktørene i området Fidjeland – Sinnes – Tjørhom – Solheim – Ousdal.

Vi hadde vårt første arbeidsmøte den 26. august og det som det nå konkret jobbes med er å utarbeide forslag til hvilke løyper som skal inngå i modellen, definere sporkvalitet og uværssikring for disse løypene. Dugnader for vedlikehold av løypenettet før sesongstart og finansiering.

Hvis du ikke har fått faktura i posten eller på mail, kan du registrere deg ved å sende en mail til: langrenn@sirdalsferie.com med følgende informasjon:

REGISTRERINGSSKJEMA

Navn

Adresse

Postnr.

Sted

E-post

Velforening

Grunneier

Telefon

Gnr.

Bnr.

Fnr.

Seksjonsnr.

Leilighetsnr.

Hyttenr.

 

Én tanke om “Frivillig løypeavgift”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s